Ons bureau

Team Jaffar Consultancy

Leila Jaffar, directeur/senior adviseur en trainer

‘Mijn doel is altijd om mensen iets te leren waar zij in hun werksituatie echt iets mee kunnen. Een politieambtenaar of een leerkracht die te maken heeft met agressie heeft niets aan een algemeen verhaaltje over cultuurverschillen. Die wil weten hoe je in een acute conflictsituatie kunt de-escaleren. De invloed van cultuurverschillen en machtsrelaties is alleen relevant als factor in dat proces. Mijn werk is er op gericht om vaardigheden, kennis en een pragmatische aanpak over te brengen. Afstemmen op de ander is effectief, je aanpassen kan strategisch zijn.’

Activiteiten bij Jaffar Consultancy

  • Methodiekontwikkeling
  • Trainingen ontwikkelen en uitvoeren
  • Coaching
  • Advisering op gebied van werving & selectie, communicatie en personeelsbeleid

Leila heeft twintig jaar ervaring als trainer en adviseur op het gebied van interculturele communicatie. Zij is op dat terrein een van de koplopers in Nederland geworden.

Na jaren als trainer bij Volkshogeschool Drakenburgh in Baarn voor autochtone en allochtone groepen te hebben gewerkt, startte zij in 1991 Jaffar Consultancy. Zij ontwikkelde een geheel eigen visie en bijpassende trainingsmethoden op het gebied van interculturele communicatie. Kenmerkend voor Leila Jaffar’s aanpak is de praktische toepasbaarheid en een genuanceerde visie op cultuurverschillen, gebaseerd op een combinatie van gedegen achtergrondkennis en praktijkervaring. Leila Jaffar heeft de afgelopen jaren vanuit Jaffar Consultancy veel trainingswerk gedaan in de sectoren welzijn, zelforganisaties, politie en marechaussee.

Leila Jaffar

Radi Suudi, directeur/senior adviseur

‘Ik ben er van overtuigd dat interculturele communicatie een van de grootste uitdagingen van de komende jaren is voor het Nederlandse management van bedrijven en instellingen. Met zoveel diversiteit in je medewerkers- en klantenbestand kun je het simpelweg niet meer doen zoals je het in 1985 nog deed. De vaardigheid om samen te werken met, en leiding te geven aan mensen van diverse culturele achtergronden en te communiceren met zeer diverse klanten en afnemers van je diensten wordt een kerncompetentie. Ons bureau kan bedrijven en instellingen helpen die omslag te maken.

Activiteiten bij Jaffar Consultancy

  • Advisering en opstellen beleidsadviezen
  • Onderzoek
  • Dagvoorzitterschappen
  • Coaching

Achtergrond

Radi Suudi behaalde zijn masters in de politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1992 tot 1995 was hij coördinator van het landelijk bureau van LSOBA, de Landelijke Samenwerking Organisaties Buitenlandse Arbeiders. In die functie was hij betrokken bij de herstructurering van de landelijke minderhedenorganisaties, wat leidde tot FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling. Tussen 1995 en 1999 was hij bij FORUM manager Publiciteit en Onderzoek en lid van het managementteam.

Sinds 1999 is hij verbonden aan Jaffar Consultancy. Radi Suudi heeft ruime ervaring met personeelsbeleid, reorganisaties en het ontwikkelen van strategisch beleid voor instellingen en organisaties.

Daarnaast verzorgde hij bij de publieke omroep op Nederland 2 het televisieprogramma De Dialoog, waarin landelijke politici en opiniemakers werden geïnterviewd en op Radio 5 het interviewprogramma Verkenningen. Radi Suudi wordt regelmatig gevraagd om debatten te leiden en voor te zitten

Radi Suudi

"*" geeft vereiste velden aan

Dit zal sluiten in 0 seconden