Stichting Politie Vormingscentrum SPV

Trainingen interculturele communicatie bij huiselijk geweld en bij zedenzaken

2 daagse Interculturele communicatie bij huiselijk geweld; in opdracht van stichting Politie Vormingscentrum ten behoeve van diverse regionale politiekorpsen

De 2-daagse training voor rechercheurs bevat een informatief gedeelte over de principes van interculturele communicatie, en over normen en waarden ten aanzien van familie en de invloed van de Islam op deze normen en waarden.

Het praktische deel van de training gaat in op communicatie-strategie├źn bij het verhoor van verdachten en slachtoffers: hoe leg je contact, hoe win je vertrouwen, en hoe speel je in op cultuurverschillen?

Door situaties en cases uit de praktijk te gebruiken en hiermee te oefenen met acteurs, wordt het inzetten van de geleerde vaardigheden in de praktijk gestimuleerd.

Training interculturele communicatie bij zedenzaken; in opdracht van stichting Politie Vormingscentrum ten behoeve van diverse regionale politiekorpsen

In een training van 2 dagdelen voor rechercheurs worden algemene principes van interculturele communicatie overgedragen. Hiernaast wordt er informatie gegeven over opvattingen rond seksualiteit en over de manieren waarop er tussen mannen en vrouwen en tussen ouders en kinderen wordt gecommuniceerd in verschillende migrantenculturen. Een groot deel van de training bestaat uit het oefenen met een acteur in realistische situaties uit de praktijk van de deelnemers.


"*" geeft vereiste velden aan

Dit zal sluiten in 0 seconden