Interactieve beleidsvorming

Interactief beleid

Overheidsbestuurders en beleidsambtenaren zien steeds vaker het belang van het rechtstreeks bij burgers te rade gaan. Om na te gaan of een bepaald voorstel goed zal vallen. Of om vanaf het allereerste begin van een beleidsproces burgers te laten meedenken. De interactie tussen burgers en beleidsmakers kan immers leiden tot draagvlak en nieuwe verrassende voorstellen en ideeën.

Wegen

Maar hoe kom je als bestuurder of beleidsambtenaar met die burgers in gesprek? En hoe bereik je groepen waarbij taal- en cultuurverschillen de communicatie bemoeilijken?

Een door Jaffar Consultancy ontwikkelde manier om met een diversiteit aan burgers in gesprek te komen zijn bijeenkomsten met interactieve scènes. Deze manier om mensen te betrekken bij een onderwerp heeft al verschillende succesvolle projecten opgeleverd.

Jaffar Consultancy beschikt over de expertise en ervaring om interactieve beleidstrajecten op te zetten. En vervolgens burgers uit diverse groepen te bereiken. We weten bij Jaffar Consultancy hoe je moet communiceren met burgers. In het Nederlands, maar ook in het Sranan Tongo, Turks, Berbers, Arabisch.

Adviseur en gesprekspartner

Onze expertise houdt niet op bij kennis van diverse groepen. We beschikken over jarenlange proces- en inhoudelijke ervaring met lokaal en landelijk beleid. Dat maakt ons geschikt om als adviseurs vanaf het begin op strategisch niveau mee te denken over doel, vorm en inhoud van het interactieve beleidsproces.

Inhoudelijk en praktisch sterk

De combinatie van inhoudelijke en procesmatige beleidservaring en inzichten, gekoppeld aan de “hands on” expertise om zeer concreet en praktisch te kunnen werken met allochtone groepen maken ons bureau uniek. En maken Jaffar Consultancy de geschikte partner om in de advisering en uitvoering mee te werken aan uw interactief beleidstraject.


"*" geeft vereiste velden aan

Dit zal sluiten in 0 seconden